Gjorde en halv sats igår för att prova först. Buset åt det med stor aptit. Även till frukost idag. Jag tyckte också det var gott men föredrog det när det var svalnat. Var lite väl klibbigt innan.
Recept:
1 bröd (ca 16 bitar)
Ingredienser
4 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
5 msk fiberhusk
0,5 dl krossat linfrö
1 tsk kanel
Ingredienser
4 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
5 msk fiberhusk
0,5 dl krossat linfrö
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
6 st ägg
2 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
6 st ägg
2 dl vatten
Honung (flytande)
2 st bananer
2 st bananer
Sätt ugnen på 200° C. Blanda samman alla de torra ingredienserna i en bunke.
Mixa ägg, vatten och lite honung i en separat bunke.
Häll över de torra ingredienserna i äggen och vattnet. Blanda väl.
Tillsätt bananerna och fördela bananmoset i degen. Låt degen vila några minuter.
Platta ut degen på bakplåtspapper i en långpanna.
Picka degen med en gaffel och sätt sedan in i ugnen i ca 20 minuter.
Jag testade med en sticka och det blir inte helt torrt.
Ta ut brödet och låt det svalna lite innan rutorna skärs.
Ta ut brödet och låt det svalna lite innan rutorna skärs.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar